viernes, 8 de mayo de 2009

Pas a Pas… Ruta dels tres monastirs

El passat 8 de Març, va tenir lloc la XI Ruta dels Tres Monestirs.Aquesta ruta, sorgida l'any 1989, té una periodicitat biennal, i és una trobada d'excursionistes del Vallès i de Catalunya, que recorren caminant 54 Km que hi ha des del monestir de Sant Cugat del Vallès, passant pel de Sant Llorenç del Munt i fins arribar al de Santa Maria de Montserrat. Segueix camins històrics i emblemàtics de la nostra cultura i comarca, com el Camí dels Monjos (PRC-31), que uneix des de fa mil anys els dos primers monestirs, i el Camí Romeu a Montserrat (GR-96).En aquesta XI edició, una vegada més i sent fidel a la seva història, el club muntanyenc de terrassa a format part dins les diverses entitats excursionistes de la Vegueria del Vallès que organitzen aquesta marxa.La participació del club muntanyenc ha estat molt variada. Com a entitat organitzadora tenia assignat el penúltim control de la marxa situat a la plaça de Monistrol (C6). Cal dir que el preparat de taronjada amb llimona i sucre va ajudar a molts participants en la última etapa fins arribar al Monestir de Santa Maria de Montserrat.
A la vegada que hi ha hagut membres del club treballant per un bon desenvolupament de la cursa, també hi ha hagut força participació activa d’altres membres del club. Cal destacar també, la participació d’alguns socis novells en lo referent a marxes de llargues distancies i com no, destacar l’èxit de tots els participants. I per acabar, animar a tots aquells socis que encara no coneixen aquesta marxa i convidar-los a participar-hi. Ens veiem en el 2011.


L’itinerari, de prop de 54 Km, és el següent:
MONESTIR DE SANT CUGAT DEL VALLÈS, plaça Octavià, c/Major, pont sobre l’autopista, coll de Can Camps, coll de Can Viver, coll de la Creueta, coll del Pujol Blanc, barri de Can Parellada, Can Torrella del Mas, cementiri de Terrassa, barris de Torre-sana, la Grípia, Can Montllor i Sant Llorenç, ermita de Santa Magdalena del Puigbarral, Matadepera, la Pedrera de l’Angelet, collet dels Tres Termes, coll de les Onze Hores, canal dels Monjos, els Quatre Camins de Can Pobla, Horts dels Monjos, la Mola, MONESTIR DE SANT LLORENÇ DEL MUNT, Cova del Drac, Can Robert, torre de l’Àngel, coll de la Riba, torrota de l’Obac, Casa Nova de l’Obac, alzina Teresa, les Vendranes, Can Lleonard, coll de la Torrota de Vacarisses, Vacarisses, cementiri, estació RENFE de Vacarisses, Hostal del Palà, Hostal de la Creu de la Guardiola, el Llobregat, Monistrol de Montserrat, la Font Gran, la Bestorre, camí dels Pelegrins, MONESTIR DE SANTA MARIA DE MONTSERRAT.

Ester Arderiu