miércoles, 11 de junio de 2008

XXVII Travessa Matagalls Montserrat

Novament, aquest any també s’ha organitzat la tan popular i multitudinària travessa de la Mm07. I per aquesta 28ena. edició, alguns integrants del club muntanyenc de Terrassa també hi ha participat: Juanma, Dani,Juanjo i Ester, per trams s’hi han afegit en Jose, en Jonathan i l´Asun i de cotxe escombre el Jordi.

La travessa Matagalls – Montserrat és una prova no competitiva de resistència per camins de muntanya, l’objectiu originari del qual és anar a peu des del cim del Matagalls (1699m), massís del Montseny, a la plaça del Santuari de Montserrat (709m) en menys de 24 hores. Actualment, el punt de sortida és a Coll Formic (1.145m), al peu del Matagalls, en el municipi de El Brull.

Des del 1998 la sortida s’ha traslladat a aquest indret per tal d’evitar la degradació dels sòl que, segons els estudis encarregats pel Servei de Parcs Naturals de la diputació de Barcelona, provocava el pas de tantes persones en tant poc temps pel camí del Matagalls.
La Travessa es va instituir en memoria de
Jaume Oliveras (1877-1957), sacerdot que fou un dels pioners de l’escalada al nostre país, el qual la realitzà per primera vegada el 4 d’agost de 1904. La primera edició se celebrà el 1972 i s’anà repetint biennalment fins que a partir de l’any 1989 passà a fer-se cada any. Enguany ha tingut lloc la 28ena. edició. Actualment és la prova de muntanya amb una participació més nombrosa.

La Mm és una prova puntuable per la 10a. Copa Catalana de Caminades de Resistencia de la FEEC (15 punts). El recorregut té una distància de 83.3 km i un desnivell acumulat de 5980 m. I després de fer un breu resum de la història, dels inicis i del què consta aquesta caminata, entrarem un xic més en detall amb els participants del nostre club i els resultats que van obtenir.



En Juanma, en Juanjo i l’Ester van fer el complert de la cursa amb 19 hores i 16 minuts. Cal dir, que una gran ajuda per aconseguir l’èxit de la seva arribada al Monestir de Montserrat va ser que d’altres membres del club van participar de forma escalonada i acompanyant-los en part de la cursa.
- en Jose i l’Asun van fer una primera part de cursa, des de el Coll Fórmic fins Aiguafreda (16,1 Km); un inici animat i motivador per afrontar una nit que va ser llarga i cansada
- en Jonathan s’hi va afegir en un punt clau, a Sant Llorneç Savall i fins les Pedritxes; a pocs Km més de la meitat de la cursa, justament en un punt situat amb bona comunicació o accés amb cotxe i per tant un xic temptedor tenint en compte l’horari i el cansament (l’últim tram de nit i amb ganes ja de que es fes de dia).
- l’Asun es va rejuntar de nou justament en el control del Camí Moliner; després d’una llarga pujada des de les Arenes fins a Matadepera. Allà és on se’ns fa de dia i portem uns 60 km a la motxilla. Un moment clau on per alguns el llit de casa era força aprop!!!

Per acabar, i no per ser en últim lloc menys important, tot el contrari, agrair especialment el suport en cotxe que vam tenir durant tota la cursa, el complert dels 83,3Km, d’en Jordi Trujillo. I ara només cal esperar al proper any i augmentar la participació del club !!!

No hay comentarios: