miércoles, 11 de junio de 2008

Nova Via Ferrada de les Roques de l´Empalomar (Vallcebre)

Accés:
Des de Berga, seguir per la C16 en direcció al Túnel del Cadí. 1 Km abans de Guardiola de Berguedà girar a l’esquerra per la B-400 en direcció Vallcebre, Saldes i Gósol. Desprès d’uns 7 Km, trobareu la cruïlla de Vallcebre. Des d’aquesta fins el poble hi ha uns 2,5 Km. Sense deixar la mateixa carretera, creuareu el poble i continuareu en direcció al Coll de Fumanya i Fígols. Després de fer un tram d’ uns 2 Km amb forces revolts i pendent, la carretera s’aplana. Trobareu a la vostra dreta el Pàrking del restaurant de Cal Borni. Continuareu per la mateixa carretera i uns 100 m més enllà, a la vostra esquerra, podreu aparcar el cotxe (trobareu un cartell indicatiu).

Aproximació:
Travesseu el torrent pel sender dels “Camps del tabac” (senyalització verd i blanc) i uns 200 m més amunt us desviareu a la vostre dreta, abandonant aquest sender. El camí s’enfila pel mig del bosc fins a retrobar altre cop el sender del “Camps del tabac”. Seguiu cap a l’esquerra fins arribar al “Coll de la Canalasa”. A partir d’aquí s’ha de baixar una mica pel vessant oposat d’on heu arribat. Al cap d’uns 30 m, prendreu el camí que va cap a la dreta i baixa directament per la canal. A la vostra dreta, ja veureu la paret de l’Empalomar amb la ferrada. Baixeu pràcticament fins el fons de la canal, on trobareu a la vostra dreta i a uns 5 m per sobre vostre l’inici de la ferrada.Longitud: 170m

Desnivell: 130m

Temps ascensió: 1h

Equipament: Químic

Seguretat: *****

Grau: D

Retorn:
El descens el realitzareu tot seguint el camí que surt per la dreta del cim en direcció al “Coll de la Canalasa”. Camí equipat amb trams de cadena i cable. Un cop al coll, retorneu l’aparcament pel mateix camí de pujada.
Per un dia complert, combina la via ferrada amb el barranc del Forat Negre ja que el començament de dit barranc es a uns metres de la via.


No hay comentarios: