viernes, 13 de junio de 2008

A LA MUNTANYA VES-HI SEGUR

Aquest gran eslògan, de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, es molt bonic, però ella, es la primera de no complir-lo, ja que sota la seva tutela s’organitza la Copa Catalana de Caminades de Resistència i no comproven la perillositat dels camins en cap de les proves que la componen. No creuen que l’eslògan és pels excursionistes i no per la FEEC?
Estic molt indignat amb el club organitzador de la marxa del Montseny, per no aplicar les més elementals normes de seguretat envers els marxadors.
La mort per caiguda del meu company, Toni Miguel, pujant les Agudes amb pluja, amb fa sentir molt trist i rabiós ja que es podia haver evitat.
Amb fa vergonya que al nostre País, tinguem una Federació Catalana, que s’oblidi de les persones i sols mirin la quantitat de llicencies i la quantitat de caminades que es fan, ja que fer passar els marxadors per crestes dretes i mullades, es una gran imprudència.
No és la primera mort aquest any, ja que un altre marxador va morir atropellat a una carretera per un cotxe, la meva pregunta es: On estaven els controls de seguretat vigilant el tram de carretera?
Des del moment de produir-se l’accident a les Agudes, fins que els equips de Rescat dels Bombers de Catalunya, els Mossos d’Esquadra i el Guarda Forestal van arribar i van treure el cos del Toni, no hi va haver ningú de l’organització que desvies la marxa. On eren?
La cursa continuava i els marxadors passaven pel costat d’en Toni i els seus companys, amb el perill que això comporta, ja que podien fer caure pedres. Va ser el Guarda Forestal, que esgarrifat, va tallar la cursa i va fer tornar enrere els marxadors que arribaven, fins el control de Sant Marsal i des d’allà, la resta de participants van continuar la marxa per carretera.
Quant un marxador s’apunta a una caminada, sempre pensa que el club organitzador vetllarà per la seva seguretat. Què costava als organitzadors col·locar un control al peu de les Agudes, que obligues als participants a passar per un lloc alternatiu i no esperar que algú es mates relliscant amb una roca mullada?
Entre tots tenim que pressionar a la FEEC per crear un reglament de normes de seguretat per el recorreguts de totes les marxes, per evitar accidents con el del Toni Miguel .
Un Saludo Joan Vives Queraltó

No hay comentarios: