jueves, 26 de junio de 2008

Carros de Foc

A l'estiu de 1987 uns quants guardes de la zona van decidir fer la travessa Pallars-Aran-Ribagorça d'una tirada, en un sol dia. Algú la va anomenar Carros de Foc. I des d'aleshores, sigui hivern o estiu, quan algú fa la travessa durant el dia, la brama corre de refugi en refugi tan de pressa com el vent creua les collades: avui passen els Carros de Foc! Ara, força anys més tard de la primera Carros de Foc, la travessa es continua fent, cada vegada per més gent, i potser és això el que ens porta a animar a excursionistes, muntanyencs i corredors a conèixer aquestes muntanyes i a premiar, després, tots aquells que acaben una prova tan dura com els Carros de Foc.
El Pallars, l'Alta Ribagorça i la Vall d'Aran són les
comarques que contenen una de les zones de més bellesa dels Pirineus:El Parque Nacional de Aigües Tortes-Lago Sant Maurici. Descobrir aquests paratges ha estat de sempre un dels objectius de la majoria de muntanyencs. Potser per això, a la zona van anar apareixent refugis amb la idea de facilitar aquestes travesses que, amb el pas del temps, a més, s'han arribat a convertir en part del paisatge. Així, ara podem trobar-hi un total de nou refugis guardats que ens permeten recórrer la zona fent diverses combinacions d'itineraris. Per fer el recorregut bàsic calen entre 5 i 7 dies.

ITINERARI:
La travessa transcorre per zones d'alta muntanya a una altitud mitjana de 2.400 m. El desnivell aproximat acumulat és de 9.200 m i el recorregut, d'uns 55 kms. L'itinerari està marcat com ho estan habitualment els camins d'alta muntanya, és a dir, amb fites. És recomanable que els que intenteu fer l'sky runner reconegueu abans el recorregut perquè no tingueu problemes d'orientació. Normalment, fins a mitjan juliol hi ha neu a les collades més altes orientades al nord.

CARROS DE FOC A L´HIVERN

L’hivern ens aporta una altra visió de la muntanya.El mantell de neu que cobreix el Pirineu a l’hivern configura un entorn diferent al que coneixem a l’estiu, convertint la muntanya en un nou terreny de joc en el que les activitats que s’hi practiquen prenen un altre caire, més exigent i per tant més agraït.T’oferim la possibilitat de gaudir de Carros que us endueu un mapa de la zona. Carros de Foc a l’hivern, bé sigui amb esquís o raquetes i sempre acompanyat d’un guia.Si ja has fet Carros de Foc a l’estiu, descobriràs una nova dimensió del recorregut. Si no l’has fet, ara pots experimentar la muntanya en tota la seva intensitat en un entorn únic.

No hay comentarios: